• * Lütfen en az 5 karakter kullanınız.
  • * En az 8 karakter olmalıdır.
  • Lütfen kullanıcı adı ya da e-posta adresinizi girin. Yeni parola oluşturabilmeniz için e-posta yoluyla bir bağlantı alacaksınız.

Kadınlarda At Kestanesinin Yararları

Son zamanlarda popüler olarak tercih edilen ve olumlu sonuçlar veren atkestanesinin yararlarıolarak bakıldığında fazlaca sonuçları bulunmaktadır. Özellikle kadınların daha çok tercih ettiği atkestanesi varis problemlerine de iyi gelmektedir.

Yenmeyen ve ilaç olarak kullanılan atkestanesi krem haline gelerek tedavi edilmektedir. Atkestanesinin içeriğinde bulunan bileşenlerden ötürü birçok sit sorunlarına ve hastalıklarına iyi gelmektedir. Aynı zamanda atkestanesi yağı da çıkartıldığı için yağı da farklı alanlarda sıklıkla kullanılmaktadır. Herhangi bir kimyasal kullanımı yapılmadan bulunan atkestanesi yüksek oranda eklem ağrıları için ağrı kesici görevinde de bulunmaktadır.

Atkestanesi Kremi Ve Yağları Nasıl Kullanılır?

Kullanım alanları çok olduğu için atkestanesi direk olarak uygulama yapılacak alana masaj şeklinde sürülmektedir. Bu nedenle atkestanesi yağları ya da kremi direkt olarak temiz bölgeye sürülmektedir. Atkestanesinin kullanıldığı yerler olarak bulunan bölgeler;

  • Sırt ve bel ağrıları
  • Tüm vücutta kas gevşetici görevi
  • Kulunç tutulması gibi ağrılı durumlarda rahatlama sağlamaktadır
  • Antibiyotik özelliği ile iltihaplı romatizmalı bölgelerde
  • Varisli bacaklarda hem ağrı kesici hem de onarıcı olarak kullanılmakta
  • Tüm cilt rahatsızlıklarında sorunsuz olarakreçete bulunmadan kullanılabilmektedir.

Atkestanesi’nin Faydaları

Genel olarak kadınlarda oluşan eklem ağrıları için üretilen atkestanesi 2015 yılından bu yana kadın erkek ayrımı olmadan kullanılmaktadır.

Cropped shot of a runner holding onto her injured kneehttp://195.154.178.81/DATA/i_collage/pi/shoots/805758.jpg
  • Varisli bölgelerde damar yolunu açarak rahatlama sağlamak
  • Cilt kırışıklıklarını gidermekte ve deride oluşan hasarı kısa süre içersinde gidermektedir.
  • Kan dolaşımını normale çevirerek hasarlı bölgenin daha hızlı iyileşmesini sağlamaktadır.
  • Antibiyotik görevinde de bulunduğu için yaralı bölgelere de kullanılmaktadır.
  • Ciltte oluşan gözeneklerin dolarak küçülmesine yardımcı olmaktadır. Hatta kanıtlanmış çalışmalarda sivilcelerinde kısa süre içerisinde giderdiği görülmektedir.
  • Yüzden öne çıkan kılcal damarlarında düzelmesine yardımcı olmaktadır.
  • Özellikle boyun kısmında oluşan sarkmalara da iyi gelmektedir. Düzenli olarak kullanıldığında göğüs ve boyun kısmında sıkılaşma özelliği de görülmüştür.

Vücudun her yerinde rahatlıkla kullanılabilen atkestanesi faydaları olarak yapılan araştırmalarda daha birçok alanda etkisi bulunabilmektedir. Gerek aktarlarda gerekse birçok kozmetik ürünlerin bulunduğu bölgelerde sorunsuz olarak alınabilmektedir. Tamamen doğal olarak elde edilen atkestanesinin aynı yerlerde yağı da bulunmaktadır. Krem ve yağ da aynı görevi yaparak aynı etkiyi bırakmaktadır.